Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ommen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Ommen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp tonen wij goede informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook bieden we op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Ommen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ommen

Alarminstallatie Ommen aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist controleert het signaal en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Ommen? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op die manier weet je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ommen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Ommen?

Vraag offertes op bij bedrijven uit de regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Ommen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. Verder dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1600,00 tot ongeveer €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ommen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ommen (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ommen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Duracell en ABI. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Coevorden, Hardenberg, Dalfsen en Twenterand.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Ommen te limiteren. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Ommen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy, Bosch + Eufy, Yale, Eve, Hombli, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Ommen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Ommen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1075,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis analyseert een operator of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 p/stuk. Wil je een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera voor €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Ommen.


Postcodegebied: 7730, 7731, 7732

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie