Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vinkenbuurt

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Vinkenbuurt beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend check je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Vinkenbuurt en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-vinkenbuurt

Alarminstallatie Vinkenbuurt laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vinkenbuurt? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vinkenbuurt en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Vinkenbuurt?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Ommen kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Vinkenbuurt.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vinkenbuurt (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vinkenbuurt. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als X-Gen en EI Electronics. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Dalen, Dalerpeel, Witharen en Stegeren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Vinkenbuurt te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Vinkenbuurt vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, Foscam, Bosch, TP-Link + Eufy, Netamo, Yale, Eve, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Vinkenbuurt?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Vinkenbuurt voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1000,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €35,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per camera. Liever een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Vinkenbuurt.


Postcodegebied: 7739

Plaats een reactie