Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Leerdam

Dankzij een alarmsysteem in Leerdam heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp check je handige details over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Leerdam en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-leerdam

Alarminstallatie Leerdam laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Leerdam? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Leerdam.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Leerdam?

Vergelijk tarieven van installateurs in direct regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Vijfheerenlanden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot wel €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €2300,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot ongeveer €2100,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Leerdam.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Leerdam (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Leerdam. Zij hebben ervaring met merken als Chiron en EI Electronics. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Schoonrewoerd, Asperen, Vianen en Hei- en Boeicop.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Leerdam te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Leerdam vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ + Arlo, Yale, Hombli, Netamo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Leerdam?

De kosten van een slim alarmsysteem in Leerdam voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €800,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €52,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera voor €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Leerdam.


Postcodegebied: 4140, 4141, 4142, 4143

Plaats een reactie