Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Egchel

Door het installeren van een alarmsysteem in Egchel heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs lees je praktische details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Egchel en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-egchel

Alarminstallatie Egchel laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Egchel? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Egchel en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Egchel?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Peel en Maas laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1650,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Egchel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Egchel (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Egchel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als VanderBilt en BBC. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Helden, Baarlo, Beringe en Grashoek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Egchel te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Egchel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Somfy, Bosch, D-Link + Yale, Netamo, Eufy, Hombli, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Egchel?

De kosten van een goed alarmsysteem in Egchel voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1250,00. De exacte prijs is afhakelijk van het soort alarm, extra services zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €37,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €475,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Egchel.


Postcodegebied: 5987

Plaats een reactie