Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Helden

Met een alarmsysteem in Helden kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij populaire informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Helden en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-helden

Alarminstallatie Helden laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Helden? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan bepaal je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Helden en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Helden?

Vergelijk tarieven van specialisten in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Peel en Maas kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot +/- €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 – €1800,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot +/- €2750,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Helden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Helden (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Helden. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Texecom en Pulsar. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Baarlo, Maasbree, Egchel en Beringe.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Helden te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Helden vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, Foscam + Yale, Arlo, Netamo, Eufy, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Helden?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Helden voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1300,00. De totaalprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Helden.


Postcodegebied: 5981, 5988

Plaats een reactie