Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baarlo

Met een alarmsysteem in Baarlo voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je betrouwbare details over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Baarlo en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-baarlo

Alarminstallatie Baarlo laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent bekijkt de situatie en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baarlo? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baarlo en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Baarlo?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Peel en Maas kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. Tevens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1450,00 oplopend tot €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Baarlo.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baarlo (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baarlo. Zij hebben ervaring met merken als Tadrian en MDK. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Maasbree, Kessel, Helden en Egchel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Baarlo te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Rookmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Baarlo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link & Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Baarlo?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Baarlo voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1500,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per aansluiting. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Baarlo.


Postcodegebied: 5591, 5990, 5991

Plaats een reactie