Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heusden

Dankzij een alarmsysteem in Heusden voel je je een stuk veiliger thuis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Heusden en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-heusden

Alarminstallatie Heusden aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist controleert het signaal en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heusden? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heusden en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De vakman geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Heusden?

Vraag offertes op bij installateurs uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Heusden laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot €2000,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €2000,00 tot +/- €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Heusden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heusden (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel vind je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heusden. Zij werken met gangbare merken als Sony en Hikvision. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Vught, Sint-Michielsgestel, s-Hertogenbosch en Loon op Zand.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Heusden te beperken. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Heusden vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link, Foscam of Netamo, Eve, Hombli, Yale, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Heusden?

De kosten van een goed alarmsysteem in Heusden voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1200,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 & €35,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Heusden.


Postcodegebied: 5250, 5251, 5252

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie