Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Elshout

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Elshout beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we hier erkende beveiligingsbedrijven in Elshout en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-elshout

Alarminstallatie Elshout laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Elshout? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie weet je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Elshout en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Elshout?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Heusden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene. Tevens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 tot ongeveer €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1600,00 tot en met €2200,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Elshout.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Elshout (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Elshout. Zij werken met gangbare merken als Secuplus en Mobiak S.A.. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Sprang-Capelle, Raamsdonk, Drunen en Riel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Elshout te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Elshout vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ + Eve, Yale, Arlo, Eufy, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Elshout?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Elshout voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €975,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €40,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera vanaf €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Elshout.


Postcodegebied: 5154

Plaats een reactie