Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hof van Twente

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hof van Twente verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs lees je goede informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hof van Twente en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-hof-van-twente

Alarminstallatie Hof van Twente installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hof van Twente? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier ontdek je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hof van Twente en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Hof van Twente?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Hof van Twente hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Tevens zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1700,00 oplopend tot €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Hof van Twente.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hof van Twente (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hof van Twente. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ajax en ABI. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Haaksbergen, Enschede, Rijssen-Holten en Hellendoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Hof van Twente te beperken. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hof van Twente vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ of Netamo, Yale, Eve, Hombli, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hof van Twente?

De kosten van een goed alarmsysteem in Hof van Twente voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1400,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per camera. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hof van Twente.


Postcodegebied: 7470, 7471, 7472

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie