Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Middenmeer

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Middenmeer beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Middenmeer en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-middenmeer

Alarminstallatie Middenmeer aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Middenmeer? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier markeer je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Middenmeer en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Middenmeer?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hollands Kroon houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Verder zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot wel €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €2900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Middenmeer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Middenmeer (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Middenmeer. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Secu en Viper. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Hippolytushoef, Westerland, Slootdorp en Kreileroord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Middenmeer te verminderen. Lees ook meer info over Seniorenalarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Middenmeer vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Foscam, Somfy, D-Link + Arlo, Eve, Eufy, Netamo, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Middenmeer?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Middenmeer voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1325,00. De totale prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Middenmeer.


Postcodegebied: 1775

Plaats een reactie