Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westerland

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Westerland is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs bieden we goede details over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Westerland en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-westerland

Alarminstallatie Westerland laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent bekijkt de melding en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westerland? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westerland en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Westerland?

Vraag offertes op bij experts uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Hollands Kroon beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, buitensirene. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot wel €1650,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 – €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Westerland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westerland (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westerland. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als GP en Grothe Velleman. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Den Oever, Julianadorp, Hippolytushoef en Middenmeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de opties voor inbraak in Westerland te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Westerland vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link of Arlo, Yale, Netamo, Hombli, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Westerland?

De kosten van een goed alarmsysteem in Westerland voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €925,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 p/stuk. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Westerland.


Postcodegebied: 1778

Plaats een reactie