Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Koningsbosch

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Koningsbosch is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we goede details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Koningsbosch en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-koningsbosch

Alarminstallatie Koningsbosch laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Koningsbosch? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier maak je een plan welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Koningsbosch.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Koningsbosch?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Echt-Susteren kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot wel €1400,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot €2150,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Koningsbosch.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Koningsbosch (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Koningsbosch. Zij hebben ervaring met merken als Betty en SMP. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Maria Hoop, Stevensweert, Echt en Beegden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Koningsbosch te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Koningsbosch vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, TP-Link, Foscam, EZVIZ + Arlo, Eufy, Yale, Eve, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Koningsbosch?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Koningsbosch voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1025,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De operator probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 p/stuk. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Koningsbosch.


Postcodegebied: 6104

Plaats een reactie