Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mook

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Mook verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we betrouwbare info over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Mook en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-mook

Alarminstallatie Mook laten installeren

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mook? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan bepaal je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mook en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Mook?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Mook en Middelaar houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2000,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1100,00 tot en met €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Mook.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mook (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mook. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Paxton en Proteq. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Plasmolen, Middelaar, Molenhoek en Malden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Mook te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Mook vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, TP-Link & Arlo, Eve, Yale, Netamo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Mook?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Mook voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1075,00. De totaalprijs is afhakelijk van het type installatie, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €35,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Mook.


Postcodegebied: 6585

Plaats een reactie