Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Molenhoek

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Molenhoek is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp bieden we handige informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Molenhoek en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-molenhoek

Alarminstallatie Molenhoek laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Molenhoek? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo markeer je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Molenhoek en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Molenhoek?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Mook en Middelaar gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1650,00 tot €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Molenhoek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Molenhoek (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Molenhoek. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als CSAG en BHV. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Mook, Plasmolen, Malden en Kekerdom.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Molenhoek te beperken. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Molenhoek vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy + Eufy, Arlo, Eve, Yale, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Molenhoek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Molenhoek voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1025,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en +/- €42,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera voor €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Molenhoek.


Postcodegebied: 6584

Plaats een reactie