Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudeschild

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oudeschild heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je betrouwbare details over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Oudeschild en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-oudeschild

Alarminstallatie Oudeschild laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudeschild? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is extra service van de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudeschild en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oudeschild?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Texel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 – €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot circa €2100,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Oudeschild.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudeschild (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudeschild. Zij hebben ervaring met merken als Paxton en Intersteel. Of bekijk bedrijven en leveranciers in De Waal, De Cocksdorp, Den Burg en Huisduinen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oudeschild te beperken. Lees ook meer info over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oudeschild vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ, TP-Link & Eufy, Arlo, Eve, Yale, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oudeschild?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oudeschild voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1100,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera voor €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Oudeschild.


Postcodegebied: 1792

Plaats een reactie