Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Cocksdorp

Door het plaatsen van een alarmsysteem in De Cocksdorp beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs delen wij populaire info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in De Cocksdorp en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-de-cocksdorp

Alarminstallatie De Cocksdorp aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in De Cocksdorp? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie ontdek je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Cocksdorp.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in De Cocksdorp?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Texel laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot en met €3000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in De Cocksdorp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Cocksdorp (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Cocksdorp. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Consul en Risco. Of klik door voor installateurs en bedrijven in De Koog, Den Hoorn, De Waal en Oudeschild.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in De Cocksdorp te beperken. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf De Cocksdorp vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link & Hombli, Arlo, Eufy, Netamo, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in De Cocksdorp?

De kosten van een goed alarmsysteem in De Cocksdorp voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1225,00. De offerteprijs is afhakelijk van het soort alarm, extra services zoals camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per unit. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur De Cocksdorp.


Postcodegebied: 1795

Plaats een reactie