Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Texel

Dankzij een alarmsysteem in Texel beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij handige informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Texel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-texel

Alarminstallatie Texel installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator analyseert de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Texel? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Texel en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Texel?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Texel gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot +/- €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1850,00 tot circa €2850,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Texel.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Texel (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Texel. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ewent en TruVision. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Alkmaar, Heiloo, Den Helder en Hollands Kroon.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Texel te verminderen. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Texel vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, EZVIZ, Bosch, TP-Link of Arlo, Hombli, Netamo, Eufy, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Texel?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Texel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1200,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Texel.


Postcodegebied: 1792

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie