Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heiloo

Door het installeren van een alarmsysteem in Heiloo beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze keuzehulp bieden we uitgebreide info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Heiloo en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-heiloo

Alarminstallatie Heiloo laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heiloo? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heiloo en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Heiloo?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Heiloo beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Verder moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot +/- €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 – €2150,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Heiloo.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heiloo (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heiloo. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Shopsecure en Sentry. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Bergen Noord-Holland, Castricum, Alkmaar en Texel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Heiloo te beperken. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Heiloo vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Bosch, TP-Link, Foscam & Eufy, Eve, Hombli, Yale, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Heiloo?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Heiloo voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €825,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €45,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Heiloo.


Postcodegebied: 1850, 1851, 1852, 1853, 1906

Plaats een reactie