Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bergen Noord-Holland

Door middel van een alarmsysteem in Bergen Noord-Holland beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je praktische informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Bergen Noord-Holland en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-bergen-noord-holland

Alarminstallatie Bergen Noord-Holland plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bergen Noord-Holland? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bergen Noord-Holland en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Bergen Noord-Holland?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Bergen Noord-Holland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 – €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 tot €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1500,00 – €2100,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Bergen Noord-Holland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bergen Noord-Holland (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bergen Noord-Holland. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Solo en Lampertz. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Castricum, Uitgeest, Heiloo en Alkmaar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bergen Noord-Holland te beperken. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Bergen Noord-Holland vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link + Netamo, Eve, Eufy, Yale, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Bergen Noord-Holland?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Bergen Noord-Holland voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1100,00. De offerteprijs hangt af van het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Bergen Noord-Holland.


Postcodegebied: 1860, 1861, 1862

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie