Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bergen aan Zee

Met een alarmsysteem in Bergen aan Zee is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je populaire informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Bergen aan Zee en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-bergen-aan-zee

Alarminstallatie Bergen aan Zee laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bergen aan Zee? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie bepaal je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bergen aan Zee en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Bergen aan Zee?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Bergen Noord-Holland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot en met €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Bergen aan Zee.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bergen aan Zee (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bergen aan Zee. Zij hebben ervaring met merken als Galaxy en Takex. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Schoorl, Groet, Bergen en Driehuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Bergen aan Zee te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Bergen aan Zee vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In potentie kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, EZVIZ, Bosch, TP-Link & Hombli, Arlo, Eve, Yale, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bergen aan Zee?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bergen aan Zee voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1300,00. De precieze prijs hangt af van het gekozen systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €55,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera vanaf €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Bergen aan Zee.


Postcodegebied: 1865

Plaats een reactie