Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Amstelhoek

Met een alarmsysteem in Amstelhoek is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische details over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook check je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Amstelhoek en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-amstelhoek

Alarminstallatie Amstelhoek plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Amstelhoek? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier weet je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Amstelhoek en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Amstelhoek?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente De Ronde Venen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot +/- €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 tot €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Amstelhoek.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Amstelhoek (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Amstelhoek. Zij werken met gangbare merken als Fire King en Networx. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Vrouwenakker, Kudelstaart, de Hoef en De Kwakel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Amstelhoek te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Amstelhoek vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link + Arlo, Hombli, Netamo, Eve, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Amstelhoek?

De kosten van een slim alarmsysteem in Amstelhoek voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1350,00. De totale prijs komt tot stand door het soort systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Amstelhoek.


Postcodegebied: 1427

Plaats een reactie