Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem de Hoef

Door te kiezen voor een alarmsysteem in de Hoef kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij uitgebreide details over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in de Hoef en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-de-hoef

Alarminstallatie de Hoef aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in de Hoef? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in de Hoef en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in de Hoef?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente De Ronde Venen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot +/- €1500,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €3000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in de Hoef.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in de Hoef (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in de Hoef. Zij kunnen je helpen met merken zoals Videx en Honeywell. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Amstelhoek, Vrouwenakker, De Kwakel en Naarden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in de Hoef te limiteren. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf de Hoef vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy of Hombli, Yale, Eve, Arlo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in de Hoef?

De kosten van een goed alarmsysteem in de Hoef voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €825,00. De totale prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €250,00 per aansluiting. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur de Hoef.


Postcodegebied: 1426

Plaats een reactie