Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Koog aan de Zaan

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Koog aan de Zaan schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij populaire details over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Koog aan de Zaan en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-koog-aan-de-zaan

Alarminstallatie Koog aan de Zaan laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Koog aan de Zaan? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier markeer je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Koog aan de Zaan en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Koog aan de Zaan?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Zaanstad laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot en met €2000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Koog aan de Zaan.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Koog aan de Zaan (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Koog aan de Zaan. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Profiline en Mobiak S.A.. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Zaandijk, Jisp, Markenbinnen en Oostknollendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Koog aan de Zaan te beperken. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Koog aan de Zaan vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Foscam, Bosch + Netamo, Arlo, Yale, Eufy, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Koog aan de Zaan?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Koog aan de Zaan voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1475,00. De precieze prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €40,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Koog aan de Zaan.


Postcodegebied: 1540, 1541

Plaats een reactie