Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Markenbinnen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Markenbinnen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens check je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Markenbinnen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-markenbinnen

Alarminstallatie Markenbinnen laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Markenbinnen? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo bepaal je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Markenbinnen en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Markenbinnen?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Alkmaar hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €725,00 – €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1850,00 tot circa €2100,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Markenbinnen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Markenbinnen (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Markenbinnen. Zij werken met gangbare merken als EATON en Sentry. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Koog aan de Zaan, Zaandijk, Oostknollendam en Wormer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Markenbinnen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Markenbinnen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch, Foscam & Arlo, Eve, Eufy, Hombli, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Markenbinnen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Markenbinnen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €800,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €30,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Markenbinnen.


Postcodegebied: 1536

Plaats een reactie