Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wormer

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Wormer kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we uitgebreide info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste vergelijk je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Wormer en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-wormer

Alarminstallatie Wormer laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wormer? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie kom je erachter welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wormer en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Wormer?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Wormerland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 tot wel €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 – €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Wormer.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wormer (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wormer. Zij kunnen je helpen met merken zoals Optex en Jablotron. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Oostknollendam, Markenbinnen, Westknollendam en Wormerveer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wormer te beperken. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wormer vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, D-Link, Somfy, TP-Link & Arlo, Eve, Eufy, Yale, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Wormer?

De kosten van een goed alarmsysteem in Wormer voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1050,00. De offerteprijs is afhakelijk van het soort systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het soort woning, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €32,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €200,00 per unit. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Wormer.


Postcodegebied: 1530, 1531

Plaats een reactie