Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Easterlittens

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Easterlittens kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we handige informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder bekijk je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Easterlittens en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-easterlittens

Alarminstallatie Easterlittens aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Easterlittens? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Easterlittens en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Easterlittens?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Leeuwarden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 – €1650,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1650,00 tot circa €2000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Easterlittens.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Easterlittens (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Easterlittens. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Camos en Winland. Of bekijk installateurs en bedrijven in Baaium, Wjelsryp, Baard en Leons.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Easterlittens te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Easterlittens vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, Foscam, TP-Link, D-Link + Arlo, Eufy, Eve, Yale, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Easterlittens?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Easterlittens voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1025,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, het aantal extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per unit. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Easterlittens.


Postcodegebied: 8835

Plaats een reactie