Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wjelsryp

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Wjelsryp beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij handige info over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Wjelsryp en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-wjelsryp

Alarminstallatie Wjelsryp laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wjelsryp? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wjelsryp en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Wjelsryp?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Waadhoeke kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Evenzeer heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 – €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1150,00 tot €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1850,00 tot wel €2000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wjelsryp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wjelsryp (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wjelsryp. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Newlec en Hemmink. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Spannum, Hinnaard, Baaium en Easterlittens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Wjelsryp te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wjelsryp vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link + Hombli, Yale, Eufy, Eve, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wjelsryp?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wjelsryp voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1000,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Wjelsryp.


Postcodegebied: 8842

Plaats een reactie