Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baaium

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Baaium kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp lees je populaire info over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Baaium en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-baaium

Alarminstallatie Baaium laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent controleert het signaal en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baaium? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan markeer je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baaium.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Baaium?

Vergelijk tarieven van bedrijven in direct regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Waadhoeke hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot +/- €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1275,00 tot €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot en met €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Baaium.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baaium (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baaium. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Enforcer en Cooper. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Wjelsryp, Spannum, Easterlittens en Baard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Baaium te limiteren. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Baaium vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, TP-Link, Somfy, Foscam & Eufy, Eve, Hombli, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Baaium?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Baaium voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1000,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €37,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Baaium.


Postcodegebied: 8841

Plaats een reactie