Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Spannum

Door middel van een alarmsysteem in Spannum kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je goede details over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook bieden we op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Spannum en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-spannum

Alarminstallatie Spannum plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en waarschuwt de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Spannum? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Spannum.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Spannum?

Vergelijk tarieven van experts uit de regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Waadhoeke hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot +/- €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1150,00 tot €2700,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Spannum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Spannum (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Spannum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Eyseo en Copper Safety. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Hinnaard, Waaksens, Wjelsryp en Baaium.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Spannum te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Spannum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Bosch, D-Link, Foscam + Yale, Eve, Eufy, Netamo, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Spannum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Spannum voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1500,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €275,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Spannum.


Postcodegebied: 8843

Plaats een reactie