Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Emmer-Compascuum

Door middel van een alarmsysteem in Emmer-Compascuum beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je populaire info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Emmer-Compascuum en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-emmer-compascuum

Alarminstallatie Emmer-Compascuum aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Emmer-Compascuum? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Emmer-Compascuum.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Emmer-Compascuum?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Emmen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot €1600,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 – €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot +/- €1950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Emmer-Compascuum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Emmer-Compascuum (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Emmer-Compascuum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Sun en Camos. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, 2e Valthermond en Valthermond.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Emmer-Compascuum te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Emmer-Compascuum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link of Eve, Eufy, Yale, Hombli, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Emmer-Compascuum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Emmer-Compascuum voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1450,00. De offerteprijs is afhakelijk van het soort alarm, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per camera. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Emmer-Compascuum.


Postcodegebied: 7880, 7881

Plaats een reactie