Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem 2e Valthermond

Door het plaatsen van een alarmsysteem in 2e Valthermond is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in 2e Valthermond en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-2e-valthermond

Alarminstallatie 2e Valthermond aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert onderzoekt de melding en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in 2e Valthermond? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in 2e Valthermond en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in 2e Valthermond?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Borger-Odoorn laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1700,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot wel €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in 2e Valthermond.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in 2e Valthermond (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in 2e Valthermond. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Secu en Invoxia. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Valthermond en Exloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in 2e Valthermond te verminderen. Check ook extra informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf 2e Valthermond vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link of Netamo, Yale, Hombli, Eufy, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in 2e Valthermond?

De kosten van een veilig alarmsysteem in 2e Valthermond voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1025,00. De offerteprijs hangt af van het soort systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur 2e Valthermond.


Postcodegebied: 7877

Plaats een reactie