Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldehove

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oldehove beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Oldehove en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-oldehove

Alarminstallatie Oldehove installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent kijkt de melding na en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldehove? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan weet je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldehove en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Oldehove?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Westerkwartier laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot +/- €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 – €1800,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €3000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Oldehove.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldehove (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldehove. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sentry en Secu. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Niehove, Lauwerzijl, Den Ham en Kommerzijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Oldehove te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oldehove vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, TP-Link, Bosch, Somfy of Yale, Hombli, Eve, Eufy, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oldehove?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oldehove voor thuis liggen tussen de €525,00 en €900,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per camera. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oldehove.


Postcodegebied: 9883

Plaats een reactie