Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westerkwartier

Met een alarmsysteem in Westerkwartier verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we populaire info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Westerkwartier en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-westerkwartier

Alarminstallatie Westerkwartier plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westerkwartier? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie bepaal je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westerkwartier.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Westerkwartier?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Westerkwartier houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot wel €1400,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Westerkwartier.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westerkwartier (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westerkwartier. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Clarius en Escalight. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Noardeast-Fryslân.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Westerkwartier te limiteren. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Westerkwartier vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Bosch, Foscam, D-Link of Yale, Eve, Netamo, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Westerkwartier?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Westerkwartier voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1350,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camerabeveiliging of rookmelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €42,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €275,00 per aansluiting. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Westerkwartier.


Postcodegebied: 9860, 9861

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie