Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Den Horn

Dankzij een alarmsysteem in Den Horn is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij goede info over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop tonen wij op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Den Horn en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-den-horn

Alarminstallatie Den Horn installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Den Horn? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo kom je erachter welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Den Horn.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Den Horn?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerkwartier houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot €2200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot wel €1950,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Den Horn.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Den Horn (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Den Horn. Zij werken met gangbare merken als CQR en Chiron. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Niezijl, Grijpskerk, Aduard en Lettelbert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Den Horn te limiteren. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Den Horn vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, TP-Link, EZVIZ, D-Link of Hombli, Yale, Eve, Netamo, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Den Horn?

De kosten van een goed alarmsysteem in Den Horn voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €975,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij calamiteiten controleert een centralist wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Den Horn.


Postcodegebied: 9832

Plaats een reactie