Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bodegraven-Reeuwijk

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Bodegraven-Reeuwijk kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Bodegraven-Reeuwijk en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-bodegraven-reeuwijk

Alarminstallatie Bodegraven-Reeuwijk aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator onderzoekt de melding en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bodegraven-Reeuwijk? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier maak je een plan welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bodegraven-Reeuwijk en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Bodegraven-Reeuwijk?

Vraag offertes op bij installateurs uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 – €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 tot +/- €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1700,00 tot circa €2800,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Bodegraven-Reeuwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bodegraven-Reeuwijk (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bodegraven-Reeuwijk. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Konig en ABI. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Nieuwkoop, Den Haag, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Bodegraven-Reeuwijk te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Bodegraven-Reeuwijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Foscam, Bosch, TP-Link & Eufy, Arlo, Yale, Netamo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Bodegraven-Reeuwijk?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bodegraven-Reeuwijk voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €975,00. De exacte prijs is afhakelijk van het type alarm, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €40,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per unit. Liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Bodegraven-Reeuwijk.


Postcodegebied: 2415

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie