Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Reeuwijk

Met een alarmsysteem in Reeuwijk kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Reeuwijk en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-reeuwijk

Alarminstallatie Reeuwijk installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Reeuwijk? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Reeuwijk en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Reeuwijk?

Ontvang gratis offertes van installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. Tevens heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1900,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 tot circa €2150,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Reeuwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Reeuwijk (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Reeuwijk. Zij hebben ervaring met merken als Intersteel en Allmatic. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Moordrecht, Stolwijk, Boskoop en Zevenhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Reeuwijk te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Reeuwijk vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Bosch, TP-Link, Somfy of Eufy, Eve, Netamo, Hombli, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Reeuwijk?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Reeuwijk voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1475,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera vanaf €575,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Reeuwijk.


Postcodegebied: 2810, 2811

Plaats een reactie