Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stolwijk

Door het installeren van een alarmsysteem in Stolwijk voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp verstrekken we populaire details over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Stolwijk en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-stolwijk

Alarminstallatie Stolwijk plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert analyseert de situatie en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stolwijk? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan weet je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stolwijk en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Stolwijk?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Krimpenerwaard kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 oplopend tot €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €900,00 tot €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1850,00 tot wel €2550,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Stolwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stolwijk (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stolwijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ajax en Menvier. Of bekijk installateurs en bedrijven in Berkenwoude, Gouderak, Moordrecht en Reeuwijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Stolwijk te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Stolwijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Somfy, D-Link, TP-Link & Hombli, Arlo, Eve, Eufy, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Stolwijk?

De kosten van een slim alarmsysteem in Stolwijk voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1250,00. De echte prijs hangt af van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Stolwijk.


Postcodegebied: 2820, 2821

Plaats een reactie