Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Jirnsum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Jirnsum voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we handige info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Jirnsum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-jirnsum

Alarminstallatie Jirnsum laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Jirnsum? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Jirnsum.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Jirnsum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Leeuwarden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders. Tevens heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 – €2150,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 – €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 tot circa €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Jirnsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Jirnsum (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Jirnsum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Notifier en Intersteel. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Raerd, Poppenwier, Friens en Reduzum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Jirnsum te beperken. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Jirnsum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam, Somfy & Netamo, Yale, Eufy, Eve, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Jirnsum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Jirnsum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1250,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €37,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €300,00 per aansluiting. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Jirnsum.


Postcodegebied: 9011

Plaats een reactie