Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Grou

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Grou beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij handige details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Grou en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-grou

Alarminstallatie Grou laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Grou? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie kom je erachter welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Grou en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Grou?

Krijg verschillende offertes van installateurs uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Leeuwarden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 – €2000,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 – €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1150,00 tot circa €2850,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Grou.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Grou (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Grou. Zij werken met gangbare merken als MDK en Menvier. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Warten, Warstiens, Oosterend en Hoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Grou te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Grou vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Dikwijls kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ + Yale, Eufy, Arlo, Netamo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Grou?

De kosten van een goed alarmsysteem in Grou voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1425,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Grou.


Postcodegebied: 9000, 9001

Plaats een reactie