Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schiedam

Dankzij een alarmsysteem in Schiedam kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we uitgebreide info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Schiedam en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-schiedam

Alarminstallatie Schiedam laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij beweging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator analyseert de melding en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schiedam? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op deze manier bepaal je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schiedam en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Schiedam?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Schiedam beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1900,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1850,00 tot ongeveer €2500,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Schiedam.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schiedam (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schiedam. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Chiron en Galaxy. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Vlaardingen, Maassluis, Rotterdam en Barendrecht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Schiedam te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Schiedam vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy, Bosch of Eufy, Netamo, Hombli, Arlo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Schiedam?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schiedam voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1350,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de additionele services zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners bij een noodgeval Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €55,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Schiedam.


Postcodegebied: 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125

Plaats een reactie