Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Akersloot

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Akersloot schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische details over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Akersloot en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-akersloot

Alarminstallatie Akersloot laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Akersloot? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Akersloot.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Akersloot?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Castricum kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot +/- €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot wel €2250,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Akersloot.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Akersloot (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Akersloot. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als SMP en Visonic. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Limmen en Groet.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Akersloot te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Akersloot vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam, TP-Link & Eufy, Eve, Yale, Netamo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Akersloot?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Akersloot voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1475,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €32,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per camera. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Akersloot.


Postcodegebied: 1920, 1921

Plaats een reactie