Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westervoort

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Westervoort schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Westervoort en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-westervoort

Alarminstallatie Westervoort laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westervoort? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan bepaal je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westervoort en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Westervoort?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Westervoort gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot wel €1900,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 – €1650,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €2950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Westervoort.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westervoort (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westervoort. Zij hebben ervaring met merken als Sony en Urmet. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Montferland, Brummen, Duiven en Zevenaar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Westervoort te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Westervoort vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij faciliteren een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy of Hombli, Arlo, Eve, Yale, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Westervoort?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Westervoort voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €950,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €35,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per aansluiting. Heb je liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €600,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Westervoort.


Postcodegebied: 6930, 6931, 6932

Plaats een reactie