Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Britsum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Britsum schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp doorzoek je handige info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Britsum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-britsum

Alarminstallatie Britsum aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Britsum? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan ontdek je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Britsum en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Britsum?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Leeuwarden kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 – €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1150,00 tot €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Britsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Britsum (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Britsum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ecoline en Profiline. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Koarnjum, Jelsum, Hijum en Feinsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Britsum te verminderen. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Britsum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Somfy, Foscam of Eufy, Eve, Arlo, Hombli, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Britsum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Britsum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1175,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €40,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €250,00 per unit. Heb je liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Britsum.


Postcodegebied: 9055

Plaats een reactie