Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hijum

Met een alarmsysteem in Hijum is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp lees je betrouwbare info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien check je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Hijum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-hijum

Alarminstallatie Hijum laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hijum? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hijum en omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hijum?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Leeuwarden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1550,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 tot €2000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Hijum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hijum (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bieden wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hijum. Zij werken met gangbare merken als BHV en Velleman. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Britsum, Koarnjum, Feinsum en Stiens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Hijum te limiteren. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Hijum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, TP-Link, Somfy, EZVIZ & Eve, Hombli, Yale, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Hijum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hijum voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1300,00. De offerteprijs komt tot stand door het type installatie, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €55,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €200,00 p/stuk. Zoek je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Hijum.


Postcodegebied: 9054

Plaats een reactie