Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hasselt

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hasselt beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp check je uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hasselt en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-hasselt

Alarminstallatie Hasselt laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional controleert het signaal en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hasselt? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Zo maak je een plan welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hasselt.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hasselt?

Vergelijk tarieven van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Zwartewaterland kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2650,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Hasselt.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hasselt (maart 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hasselt. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Pikt-O-Norm en Panasonic. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Zwartsluis, Belt-Schutsloot, Laag Zuthem en Wittelte.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Hasselt te verkleinen. Lees ook meer info over Alarmlicht.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Hasselt vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, TP-Link, Bosch, D-Link & Arlo, Eufy, Eve, Yale, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hasselt?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hasselt voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €1275,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals camera’s of rookmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €375,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Hasselt.


Postcodegebied: 8060, 8061

Plaats een reactie