Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Belt-Schutsloot

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Belt-Schutsloot beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Belt-Schutsloot en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-belt-schutsloot

Alarminstallatie Belt-Schutsloot installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Belt-Schutsloot? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie ontdek je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Belt-Schutsloot en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Belt-Schutsloot?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Steenwijkerland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Ook moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 tot €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1350,00 – €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Belt-Schutsloot.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Belt-Schutsloot (maart 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Belt-Schutsloot. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als GP en Zorg Totaal. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Elspeet, Vierhouten, Zwartsluis en Hasselt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Belt-Schutsloot te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Belt-Schutsloot vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link + Yale, Hombli, Eufy, Netamo, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Belt-Schutsloot?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Belt-Schutsloot voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1025,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen analyseert een operator of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €42,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €300,00 per camera. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Belt-Schutsloot.


Postcodegebied: 8066

Plaats een reactie