Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kinnum

Door middel van een alarmsysteem in Kinnum is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je goede info over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend verstrekken we op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Kinnum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-kinnum

Alarminstallatie Kinnum installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kinnum? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kinnum en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Kinnum?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Terschelling laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 – €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 oplopend tot €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Kinnum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kinnum (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kinnum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Convex en Secuplus. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Midsland, Striep, Baaiduinen en Kaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Kinnum te beperken. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Kinnum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch & Eve, Yale, Netamo, Hombli, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Kinnum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Kinnum voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1075,00. De precieze prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals camerabeveiliging of gasmelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera voor €400,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Kinnum.


Postcodegebied: 8885

Plaats een reactie