Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bunnik

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Bunnik beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp check je handige info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Bunnik en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-bunnik

Alarminstallatie Bunnik aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bunnik? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier weet je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bunnik en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Bunnik?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Bunnik gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 oplopend tot €2050,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €2000,00 oplopend tot €1900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bunnik.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bunnik (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bunnik. Zij hebben ervaring met merken als Networx en Aver. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Houten, Tiel, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Bunnik te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Bunnik vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ & Yale, Arlo, Hombli, Netamo, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bunnik?

De kosten van een goed alarmsysteem in Bunnik voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1300,00. De exacte prijs komt tot stand door het type alarm, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator zoekt meteen contact met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €35,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Bunnik.


Postcodegebied: 3703, 3704, 3980, 3981

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie