Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijk bij Duurstede

Door het installeren van een alarmsysteem in Wijk bij Duurstede schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Wijk bij Duurstede en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-wijk-bij-duurstede

Alarminstallatie Wijk bij Duurstede laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist bekijkt de situatie en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijk bij Duurstede? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier bepaal je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijk bij Duurstede en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Wijk bij Duurstede?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Wijk bij Duurstede kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot +/- €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Wijk bij Duurstede.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijk bij Duurstede (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijk bij Duurstede. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als X-Gen en Omron. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wijk bij Duurstede te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Wijk bij Duurstede vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij faciliteren een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy of Arlo, Eufy, Yale, Hombli, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wijk bij Duurstede?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wijk bij Duurstede voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €975,00. De totale prijs hangt af van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €35,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per unit. Liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Wijk bij Duurstede.


Postcodegebied: 3960, 3961, 3962

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie