Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Witteveen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Witteveen voel je je een stuk veiliger thuis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs verstrekken we betrouwbare details over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Witteveen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-witteveen

Alarminstallatie Witteveen plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Soms is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Witteveen? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie ontdek je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Witteveen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Witteveen?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Drenthe kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1125,00 – €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2450,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Witteveen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Witteveen (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Witteveen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Pulsar en Clarius. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Orvelte, Elp, Garminge en Balinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Witteveen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Witteveen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy + Netamo, Hombli, Yale, Arlo, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Witteveen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Witteveen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €950,00. De exacte prijs hangt af van het type alarm, de additionele services zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert analyseert een operator of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per camera. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Witteveen.


Postcodegebied: 9439

Plaats een reactie